Dýňová polévka z pečené dýně Hokadio vás zahřeje i v těchto chladných dnech. Zatočte s nachlazením skvělým jídlem. Dnes vám ukážu recept na krémovou dýňovou polévku z pečené dýně Hokaido.
Nejdříve si připravíme plech na pečení. Vyložíme ho pečicím papírem a dáme zatím stranou.
Omyjeme dýni Hokaido i se slupkou a nakrájíme na kousky. Očistíme cibuli a česnek a nakrájíme na kousky.
1 ks dýně Hokaido, 2 ks cibule, 1 ks česnek
Vše přidáme na plech, zakápneme olivovým olejem a posypeme solí.
1 polévková lžíce olivový olej
Plech vložíme do trouby a pečeme při teplotě 200° C přibližně 20 – 30 minut. Tento krok mnoho lidí přeskakuje, ale dýňová polévka z pečené Hokaido je mnohem chutnější.
Upečenou dýni s cibulí a česnekem přendáme do hrnce a podlijeme vodou. Necháme chvíli povařit a pak rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Pokud je polévka moc hutná, přidáme ještě vodu.
1,5 l voda
Chvíli povaříme a pak do dýňové polévky nalijeme smetanu. Stáhneme plamen na minimum a ještě chvíli vaříme.
150 ml smetana na vaření
Dýňovou polévku nakonec dochutíme zázvorem, solí, pepřem, sladkou paprikou a zakápneme trochou citronové šťávy.
citronová šťáva
Poznámky
Můžete přidat zakysanou smetanu, slunečnicová semínka nebo dýňová semínka na ozdobení. Pro lepší zažívání můžete přidat do polévky také dýňový olej.