Nejdříve si omyjeme a osušíme kuřecí stehna. Následně je osolíme ze všech stran a necháme na prkénku odpočinout. Předehřejeme si troubu na 190 °C.
Omyjeme brambory se slupkou a rozkrojíme je na půlky nebo na čtvrtky podle velikosti brambor. Očistíme si cibuli a stroužek česneku a obě tyto ingredience nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka stačí pouze omýt.
Všechny tyto ingredience dáme do vymazaného pekáčku olejem nebo trochou másla. Na tuto haldu zeleniny a brambor položíme kuřecí stehna. Vše důkladně osolíme a posypeme bylinkami. Můžete použít bylinky podle chuti, ale já mám nejraději italskou kombinaci bazalky, oregana, tymiánu, šalvěje a rozmarýnu. Kuře bude chutné a voňavé. Na konec přidáme plátky másla, podlijeme vodou nebo vývarem. Na fotkách si můžete všimnout srdíčka mezi kuřecími kousky. To je můj předpřipravený vývar. Když dělám ze skeletu kuřete vývar, dávám si vždy něco bokem a dělám si svoje vlastní „bujony“. Stačí vývar nalít do formičky na led a zamrazit.
Pekáček máme připravený a můžeme ho vložit do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme asi 1 hodinu a 15 minut (samozřejmě podle rouby). Průběžně můžete kuře podlévat vzniklým výpekem v tomto mezičase pečení. Posledních 5-10 minut věnuji grilovacímu programu. Sundám alobal a přepnu troubu do režimu grilování. Kuře bude mít krásnou kůrčičku.
Maso i přílohu máte hotovou a můžete podávat ozdobené čerstvými bylinkami a polité vzniklým výpekem. Dobrou chuť!